12.3.08

Knippen en plakken

Met een beetje knippen. plakken en poetsen kan je al snel van een aantal modellen één geheel maken. Ik ben zelf over deze variant nog niet helemaal tevreden maarja, het is een begin. Binnenkort zal ik weer een poging wagen. Wat ook jammer is, het filmpje is iets uit z'n verband getrokken met het exporteren. Brede bekken als resultaat. Maakt niet uit! Het gaat om het idee...


11.3.08

Blok aan m'n been


Blackbook* {Blackboek} werkboek, schetsboek voor artiesten uit de tijd dat internet nog voor nerds was. Een egotrip met een kaft..

Vanaf het moment dat ik leerde werken met flash wilde ik perse mijn eigen website waar ik kon laten zien wat ik allemaal doe en kan. Soort van online werkboek dus. Nu ben ik inmiddels 8 jaar verder en ik heb nog steeds geen fatsoenlijke website waar ik mijn werk kan showen. Niet omdat ik er geen tijd voor heb. Ook niet omdat ik niks weet om te laten zien. Simpelweg, omdat ik nooit maar dan ook NOOIT tevreden ben over het einderesultaat van een website voor mezelf. Ik heb dus al flink wat projectjes gemaakt en tijdelijk online gezet... maar tot op heden staat mijn eigen web adres leconte.nl leeg. Verschrikkelijk! Als een blok aan mijn been achtervolgt mij het idee om een site te bouwen die zaligmakend is, alles kan en voldoet aan de laatste eisen van een moderne strakke website. Dat gaat dus nooit lukken! Helaas... Ik ken mezelf en weet dat ik voor een ander leuk werk kan maken. Maar zodra het voor mijzelf is, ik compleet afhaak of het onderbewust doorschuif tot onderaan mijn prioriteiten lijstje. Maar zie hier! Mijn eigen blog! Voordat ik het idee geef dat een blog de ultieme oplossing is voor alles op internet, wil ik er nog wel even wat over kwijt. Stiekem heb ik een hekel aan de meeste blogs. Altijd leuk om van je vrienden of familie te lezen wat ze uitvreten. Maar van ieder ander kan het me gestolen worden. Nu hoop ik wel natuurlijk dat mijn blog veel meer te bieden heeft! Verwacht van mij dus geen verhaaltjes dat ik stap ben geweest of dat een van mijn katten wormen heeft. Ik wil alleen maar mijn werk met je delen en tips of nieuwtjes die hiermee te maken hebben. Hieronder een lijstje van wat je wel kan verwachten:

.....• fotowerk en sessies
.....• fotobewerkingen
.....• illustraties
.....• vormgeving
.....• webdesign links
.....• filmpjes
.....• nieuwtjes/nieuws
.....Photoshop tutorials

Dat laatste wil ik wat beter gaan aanpakken omdat ik elke keer weer ontdek dat er erg veel mensen zijn die willen zien of weten hoe je met Photoshop moet werken. En laat ik het nou net leuk vinden om dat te delen! Ik ben nu al bezig met wat screenshot filmpjes op Youtube te plaatsen die ik ook zal doorlinken naar deze blog. Later zal ik nog wat Photoshop basics op een rijtje zetten voor iedereen die snel en handig aan de slag wil.

Dus blijf gerust op de hoogte, bezoek me regelmatig, schrijf je in, vertel het door en help me een handje om deze blog de moeite waard te maken.

Groeten Jean-Paul

Speelhoek

Bij Tapijthal Hofmans in Cuijk kan je een paneel bekijken dat ik heb gemaakt vorige zomer. Het is een paneel van +/- 2 x 8 meter met een paar hoeken er in. Het is een achtergrond voor een speelhoek in de winkel, waar displays aan hangen voor films en games. In het schilderwerk zit flink wat tijd. Vooral omdat de verf niet in een keer dekte en ik alles tweemaal inclusief effecten heb moeten aanbrengen. In dit geval was dat erg veel werk omdat er veel details in zitten. Kijk zelf maar eens naar de afbeelding wanneer je hem uitvergroot (klikken is uitvergroten)

Pimp my ride Lexus

Af en toe is het gewoon leuk om voor de lol een auto helemaal te verbouwen in Photoshop. Hier heb je een kijkje achter de schermen. Het is een Lexus met een Dumpert skin. Nadat ik het plaatje heb geplaatst kreeg ik veel kritiek dat ik met m'n jatten van Lexus af moest blijven. Begrijpelijk als het om liefhebbers gaat. Dus hierbij voor die personen die het gewoon leuk vinden om Photoshop in aktie te zien... Have fun!










Before... ... ................................. After..

10.3.08

Niets is wat het lijkt

Ik wilde al een hele tijd een Photoshop capture maken van een sessie waarbij ik een foto van een dikke vrouw terug Photoshop naar een dun model. Juist niet omdat ik het toejuig dat de media fuckt met alles wat we zien. Maar eerder om aan te tonen hoe nep iets kan zijn. Eigenlijk een onderwerp dat je de laatste tijd vaker voorbij ziet komen. Het begrip "Photoshoppen" staat nu symbool voor het verdraaien van de waarheid en het perfectioneren van modellen tot iets dat niet meer natuurlijk is. Het onderstaande filmpje is dus een voorbeeld van hoe je daarmee kan werken. Let wel op! Dit is niet het beste of mooiste dat je kan bereiken in Photoshop! Vanwege de lengte van het filmpje heb ik het heel snel moeten doen (+/- 3 kwartier) En een ander nadeel is dat bij het capturen (filmen van mijn desktop) het opname gebied beperkt is waardoor het veel wegheeft van Photoshoppen binnen een 800x600 resolutie. Erg klein dus!

Dit is de foto die ik als basis heb genomen:

Originele foto

Het is een foto van Britney Spears waarbij een andere Photoshopper Britney juist dikker heeft gemaakt. Extra leuk dus om dit toch-al-nep beeld terug te shoppen naar een skinny Britney..


6.3.08

Nieuwe stek

Als handige Harrie ben je regelmatig de klos. Vrienden en familie weten je snel te vinden voor creatieve opdrachten. Nu is het gelukkig zo dat ik het juist leuk vind om te helpen. Mits ik er de tijd voor heb natuurlijk! Maar goed.. ik ben dan wel weer zo fanatiek dat ik er een tijdvretend project van maak. Zo ook met dit verhuiskaartje. Het is een mix geworden van illustratief werk, fotografie en vormgeving. In de binnenkant staat ook nog eens een panorama foto geshopt uit 5 foto's van het aanzicht van de straat. Het resultaat is in ieder geval wel leuk geworden. Klein detail is dat de kaart a-symetrisch dichtvouwt waardoor het adres op een appart vlak staat in de vorm van een visitekaartje. Hieronder het resultaat:




















Klikken is uitvergroten..

5.3.08

Voetstuk

Deze serie heb ik gemaakt voor een skateteam uit Duitsland. Ik kreeg van elke skater een snel gemaakte foto waar eigenlijk niks bijzonders aan was. De opdracht hield in; maak een serie waarbij alle foto's gelijk zijn in stijl en zorg ervoor dat de skaters op een voetstuk geplaatst worden. Mijn insteek was dan ook om er Rembrandt achtige schilderijen van te maken. Alsof het om legendarische figuren ging. Als dat geen voetstuk is! Hieronder zie je dus alle foto's zoals ik ze kreeg aangeleverd en ook de bewerkingen als eindresultaat...


.....
.....
Klikken is uitvergroten...

4.3.08

Illustraties Cuijks en Boxmeers weekblad





Klikken is uitvergroten...